#12 – Van op dieet naar anti-dieet

In aflevering 12 van de BOOST! podcast vertelt Celien haar verhaal. Ze vertelt eerlijk over haar onzekerheden en hoe ze vroeger steeds (stiekem) op dieet was, maar ook hoe ze uit deze dieetgreep verlost geraakte en zichzelf omtoverde tot de happy vibes anti-dieet diëtiste en succesvolle zaakvoerder van 2 bedrijven die ze nu is. PS: Hou alvast een zakdoekje bij de hand… 

Bij deze aflevering krijg je van ons een gratis  ‘Boost Your Body Checklist‘ met zalige tips voor een gezonde levensstijl. 🤩 Go get it, babe!

PS: vergeet ons zeker niet te sharen in jouw instagramstory (@getyourboost), elke week verloten wij een zalig cadeautje onder de leukste posts! 🎁 

aflevering #12 - SAMENVATTING

Op dieet

Celien was vroeger iemand die wel eens graag in de spotlights stond. Toen ze in haar puberteit kwam, is dat veranderd. Ze kreeg rondingen, voornamelijk aan haar heupen en bovenbenen. Dat maakte haar op jonge leeftijd al onzeker. Ze kreeg ooit de opmerking van een vriendin dat haar buik dikker werd, terwijl ze over haar buik nooit complexen had. Dat was het moment dat ze aan zichzelf begon te twijfelen. Ze besliste toen dat ze op dieet zou gaan.

“Dat is eigenlijk zot, dat iets waar je daarvoor totaal niet zo bewust van was, gewoon door twee opmerkingen die zij waarschijnlijk zelf al twee seconden later vergeten waren, zo een langdurige invloed op jou gehad hebben.”

Om goed te doen

Haar vriendinnen geloofden dat ze op dieet wou gaan en probeerden haar te helpen. Ze kreeg opmerkingen als ze een koek wou eten dat ze dat beter niet kon doen omwille van haar dieet. Met als resultaat dat Celien bijna niet meer durfde eten in het bijzijn van vriendinnen. Zo is ze ooit eens flauwgevallen op school omdat ze niets had gegeten. Dat was een alarmbel voor haar leerkrachten, maar ook voor haar vriendinnen. Achteraf kreeg ze zo’n opmerkingen niet meer.  

Eetbuien

Net omdat ze zich zo onzeker voelde bij haar vriendinnen, at ze niet in hun bijzijn en kwam ze thuis met extreme eetbuien. In die periode kon ze zelfs niet in de spiegel kijken. Ze vond haar lichaam afschuwelijk en douchen gebeurde op 5 minuutjes maximum. De dag van vandaag is dat gelukkig niet meer zo. Nu heeft ze nog steeds wel onzekerheden, maar als ze in de spiegel kijkt, focust ze zich ook op de dingen die ze wél mooi vindt. 

Negatieve selftalk

Telkens als ze ergens binnenkwam voelde Celien zich de lelijkste. Ze ging een hele lange tijd ook niet uit, om confrontatie te vermijden met eventuele opmerkingen over haar gewicht. Ze ging heel veel sporten en was eigenlijk volledig de zelfcontrole kwijt. Ze ontwikkelde een obsessie met hardlopen. Ze herinnert zich nog dat haar mama croque monsieurs had gemaakt en ze die niet wou opeten omdat ze niet was gaan lopen. 

Cornflakes maaltijd

In de periode dat Celien op kot zat in Geel, zat ze het slechts in haar vel. Ze voelde zich daar niet echt thuis. Ze leefde ook op kot en kookte niet graag, dus at twee keer per dag cornflakes en een klein broodje. Ook omwille van de lage calorieën. Haar lichaam was in haar hoofd wel aan het beteren want ze was slanker aan het worden, maar nog steeds was ze niet gelukkig.  

Een tijdje later is ze vriendinnen beginnen maken op kot en begon ze zich wel thuis te voelen daar. Op die manier is ze er onbewust een beetje uitgegroeid. Ze heeft toen geen hulp van een psycholoog of therapeut gehad. Ze begon samen met vriendinnen te koken en gezonder te leven. 

Florian

Haar vriend Florian heeft daar ook een hele grote rol in gespeeld. Hij heeft haar altijd goed laten voelen hoe ze was. Op het moment dat ze elkaar ontmoette, woog Celien meer dan nu, maar dat speelde allemaal geen rol voor hem. Hij heeft er echt voor gezorgd dat ze veel zelfzekerder is geworden. Hij ziet haar graag voor wie ze is, niet alleen voor hoe ze eruit ziet.

Eens zo grote passie

Net omdat Celien zelf zo hard heeft gestruggeld, is ze nu eens zo hard gepassioneerd om heel de wereld te laten zien dat dat niet de manier is. Ze doet haar job met zoveel passie omdat zij weet hoe het voelt om op dieet te gaan. Ze hoopt nog heel veel mensen te helpen naar een beter zelfbeeld. Als de dieetindustrie zoveel mensen heeft kunnen overtuigen om te diëten, kunnen wij hen ook overtuigen dat het anders kan!

“Wat ik heel hard merkte in mijn diëtistenpraktijk is wanneer mensen mij hun struggles vertelden, kon ik dat helemaal begrijpen. Ik kon echt in die hun vel kruipen van ‘Oh my god, I know how you feel’.