#13 – Anastasya Chernook

In aflevering 13 hebben we de fabulous queen of confidence Anastasya Chernook te gast. Anastasya is boss lady, trotse mama van baby Don én verspreidt graag op haar eigen, hilarische manier de boodschap van body positivity.  You’ll love it!

PS: vergeet ons zeker niet te sharen in jouw instagramstory (@getyourboost), elke week verloten wij een zalig cadeautje onder de leukste posts! 🎁 

aflevering #13 - SAMENVATTING

Wie is Anastasya?

  • Trotse mama van Donald
  • Eigenares van een marketingbureau met focus op creative advertising
  • Maker van de School Of Confidence – een cursus om meer zelfvertrouwen te krijgen 

Blind voor potentieel

Anastasya blogde vroeger veel en merkte dat ze steeds dezelfde reacties kreeg van volgers die hoopten dat ze meer zoals haar konden zijn. Ze ging die vrouwen dan soms opzoeken op sociale media en was altijd onder de indruk. Ze snapte niet waarom zij dat zelf niet zagen. Ze ging op zoek naar waar het mis loopt bij sommige mensen. “Wij leven in een wereld vol met mensen die hun potentieel niet zien“, vindt ze. 

“Ik ging dan een keer piepen op die hun profiel en dat waren echt boss ass bitches.”

Niet altijd zo zelfzeker

Anastasya is een immigrant. Ze is vroeger extreem gepest geweest.  Ze was een people pleaser, ze wou er alles aan doen om vrienden te maken. Ze gaf soms haar laatste spulletjes weg om anderen blij te maken. Wat ze heel belangrijk vond, was dat ze op een bepaald moment kon zeggen: “Ik ben niet het gepeste kind, de arme immigrant. Ik ben veel meer waard.

Moederschap

Het moederschap moet niet geromantiseerd worden, vindt Anastasya. Op Instagram zie je vooral picture perfect families, maar het is zoveel meer dan dat, je komt jezelf écht tegen. Daarom stelde ze zich ook in de eerste plaats voor als mama, omdat een mensje op de wereld zetten de mooiste prestatie is. Als zij er dan voor kan zorgen dat die niet opgroeit met trauma’s en alle shit die zij heeft meegemaakt, is dat het mooiste wat er bestaat.

Mama worden kan je niet voorbereiden. Iedere mama en baby vormen een team. Het gaat erom dat je doet waar jij je goed bij voelt. Anastasya’s baby kon moeilijk van de borst drinken en iedereen had daar wel ongevraagd advies voor. Zij is blijven doorbijten op de manier die zij wou, en na 6 weken lukte het ineens wel. 

 “Dat was voor mij een sign from the universe van: iedereen fuck off”

Extreem everything

Anastasya is sowieso al een heel extreem persoon op alle vlakken. Op haar 16de woog ze wat meer en werd ze op een dag benaderd door iemand die dieetproducten verkocht . Ze was zo van slag dat ze eigenlijk meer begon te eten. Daarna is ze volledig omgeslagen en extreem op haar voeding beginnen letten. Ze at nog slechts 1000 kcal per dag en vermagerde daarmee 15kg op 2-3 maanden tijd. Ze werd daar in het begin niet zo ongelukkig van, omdat ze streefde naar perfectie. Tot ze een opmerking kreeg van haar toenmalig vriendje dat haar hoofd te groot was voor haar lichaam. Dan is ze gestopt met obsessief calorieën te tellen. Nu luistert ze veel meer naar haar lichaam en doet ze waar ze gelukkig van wordt.

“You’re still here to have a good fucking time. Dat is het enige dat je écht moet en dat is gelukkig zijn. Sorry maar voor mij lukt dat niet zonder pizza en wijn.”

Body positivity

Mensen hebben een fout beeld van body positivity, ze denken soms dat dat puur het graag zien van vetrollen is. Het gaat om respect hebben voor je lijf. Je mag je vetrollen graag zien, je moet ze niet graag zien. Je mag je lichaam veranderen, je mag sporten, maar zorg ervoor dat je start vanuit wat jou gelukkig maakt. Waar BOOST! vooral naar streeft is body neutrality. De focus ligt immers niet op hoe ons lichaam er al dan niet uitziet, maar op wat het allemaal kan of voor ons doet. 

“Hoeveel kilo’s iemand ook heeft, je moet er respect voor hebben. Wat niet wil zeggen dat je anorexia promoot, maar iemand met anorexia verdient wel gewoon respect als persoon.”

Spiritualiteit

Anastasya heeft heel veel innerlijke rust gevonden dankzij spiritualiteit. Het heeft haar geholpen in heel veel opzichten. Ze is van jongs af aan bezig geweest met de zin van het leven. Ze zweert bij Dr. Wayne Dyer, een Amerikaans schrijver en psychotherapeut die verschillende zelfhulpboeken heeft geschreven. Het menselijk leven is niet gemakkelijk, maar we kunnen wel manieren vinden om het gemakkelijker te maken. Haar boodschap: blijf altijd jezelf! 

 

free trial