#21 – Laurentine Van Landeghem

Deze week spreken we in aflevering 21 van de BOOST! podcast met bossbabe en creatieve duizendpoot Laurentine Van Landeghem. Deze eigenzinnige fashionlover staat garant voor girlpower in het kwadraat en inspireert als  ontwerpster, schrijfster en (online) onderneemster. Haar moto is ‘growing is glowing‘ en daar kunnen wij het alleen maar unaniem mee eens zijn!   

PS: vergeet ons zeker niet te sharen in jouw instagramstory (@getyourboost), elke week verloten wij een zalig cadeautje onder de leukste posts! 🎁 

aflevering #21 - SAMENVATTING

Wie is Laurentine?

  • 28 jaar
  • (Online) onderneemster
  • Oprichtster van Clouds of Fashion en Glow
  • Auteur van het boek ‘From Blog to Brand’

Tot een bepaalde grens

Laurentine is oprichtster van het merk ‘Cloud of Fashion‘. Ze ging hiermee veel verder dan enkel kleding verkopen. Ze probeerde met haar winkel mensen te inspireren en de bezoekers van de winkel wat meer zelfvertrouwen te geven. Maar dat ging allemaal maar tot een bepaald niveau, en ze voelde dat het niet genoeg was. Het zat niet meer juist, ze deed het niet meer graag. Na lang nadenken besefte ze dat ze eigenlijk het meeste energie krijgt door mensen te helpen op een dieper niveau, om écht iets te kunnen betekenen. Zo is ze gestart met haar online platform ‘Glow’, waarmee ze mensen inspireert gewoon lekker zichzelf te zijn.

Sprong in het diepe

Het zotste wat Laurentine heeft gedaan in haar leven is de stap zetten om ermee te stoppen. Ze was er enorm bang voor, omdat ze het gevoel had dat ze al die jonge meisjes, al haar volgers zou teleurstellen. Gelukkig was dat niet het geval en kreeg ze de grootste respons met allemaal berichtjes gevuld met liefde en begrip. Gudrun kan hiervan meespreken, zij besloot ook na vier jaar studeren met haar opleiding chirurgie te stoppen omdat ze het gewoon écht niet graag deed. Er viel een enorme last van haar schouders.

“Ik ben nog altijd zo fier eigenlijk op mezelf  als ik daaraan terugdenk, want ik sta er misschien te weinig bij stil, dat ik mezelf daar toch zo doorgesleurd heb terwijl er zoveel dagen waren dat ik gewoon niet uit mijn bed wou.”

Stressvol

Het spreekt quasi voor zich dat Laurentine een heel stressvol leven leidde, als eigenares van Clouds of Fashion. Ze deelde dat ook vaak open en eerlijk op sociale media. Ze stond soms om 4 of 5 uur ’s morgens op om te beginnen met werken, omdat ze dan nog niet constant werd gestoord. Ondertussen gaat ze er allemaal heel anders mee om, ze kent haar grenzen en beslist bewust om niet meer in overdrive mode te gaan. Zo plant ze twee à drie avonden per week in voor zichzelf. Ze kiest dan hoe ze die invult. Soms spreekt ze met een vriendin af, soms neemt ze simpelweg welverdiende me-time.  

Zelfzorg

We mogen allemaal wel wat meer voor onszelf zorgen, maar hoe beginnen we daar nu aan? Laurentine had na jaren ups en downs de knop omgedraaid en beslist dat het hoog tijd was voor verandering. Ze heeft diezelfde dag een les yoga meegepikt, een massage laten doen, thuis een boek gelezen én ondertussen haar gsm uitgezet. Door die dag compleet aan zichzelf te wijden, is de bal gaan rollen. Ze begon stilaan terug te koken voor zichzelf, terug te genieten van sporten en op zoek te gaan naar wat haar écht gelukkig maakt. 

Oversharen? 

We hebben allemaal een socialemediakanaal en we delen er allemaal op wat we zelf willen. Sommigen houden privé en werk gescheiden zoals Laurentine en Celien en anderen voelen zich comfortabel om de twee te combineren, zoals Gudrun. Iedereen kiest zelf waar hij of zij zich goed bij voelt, toch? Gudrun vindt het heel belangrijk om emoties te tonen en daarbij duidelijk te maken dat het oké is, als je je even niet oké voelt. Ze krijgt ongelofelijk veel postieve reacties van mensen die het een verademing vinden dat zij zo real is, en niet alleen maar de leuke dingen deelt.  

“Ik mag toch wel zelf delen wat ik wil? Superveel mensen hebben er vaak iets aan, en als je er niets aan hebt, ga dan weg? Dat is toch gewoon de realiteit?”